Drieluik lezing; Voeding als Medicijn

Door grote belangstelling van deze lezing moeten wij helaas de inschrijving stop zetten.

Locatie
De Brink

Data
Donderdag, 1, 8 en 15 februari a.s

Tijdstip
20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur

Zaal
Lisettezaal

Entreeprijs
EURO 10 per persoon (inclusief koffie/thee)

Info
Cursuscoördinator Carin Vagevuur

Drieluik lezing; Voeding als Medicijn

De lezingen zijn zoveel mogelijk gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Donderdag 1 februari: Ziekmakende Suikers!

  • 90% van alle hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door de verkeerde leefstijl: het eten van geraffineerde suikers en transvetten.
  • Genees van diabetes, hart- en vaatziekten, reuma, ADHD, etc. door suikers te laten staan.
  • Welke vitamines en mineralen hebben we nodig?
  • Waar zit suiker allemaal in? Leer etiketten lezen.
  • Wat kan ik als alternatief voor suiker nemen?

 Donderdag 8 februari: Vetten? Vet gezond!

  • Verzadigd vet is niet slecht, maar gezond!
  • Op uw boterham hoort roomboter en geen halvarine of margarine.
  • Wat is er mis met vis en visoliecapsules?
  • Het belang van een gezonde darmflora.
  • Natuurlijke methoden om hoge bloeddruk te behandelen.
  • Is cholesterolmedicatie te voorkomen?

Donderdag 15 februari: Zout is goud! En wat eet ik dan?

  • Minder zout gebruiken? Misschien juist wel meer! Echter ongeraffineerd.
  • Keltisch zeezout, ons mineralenbron.
  • Ontgiften? Van groot belang!
  • Wat zijn AGE’s? Als je voedsel verkeerd bereidt, word je sneller oud!
  • Samenvatting: basisprincipes van gezonde voeding.
  • Hoe ga ik voortaan eten, suggesties voor ontbijt, lunch en diner.
  • Extra gelegenheid voor het stellen van vragen.

Interesse in maar 1 of 2 avonden?

De lezingen zijn prima afzonderlijk te volgen.

Info bij cursuscoördinator Carin Vagevuur