Ontmoet Wim Daniëls

Locatie 
De Brink Obdam, Dorpsstraat 155 Obdam

Datum
Maandag 30 augustus 2021

Tijdstip
20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Entree
EURO 7.50

Tickets:
Ontmoet Wim Daniëls

Ontmoet Wim Daniëls

Wat is er de afgelopen zeventig jaar veranderd in de Nederlandse dorpen? Wim Sonneveld zong in de jaren zestig al over de teloorgang van het dorp. Is er nog wel sprake van een dorpsleven? De kleine kruideniers zijn bijna allemaal verdwenen, dorpsfiguren zijn er veel minder dan voorheen. Ook zijn veel dorpen noodgedwongen gefuseerd met andere dorpen of ze zijn zelfs een wijk geworden van een stad.

Toch is het dorp niet weg. Het heeft een veer moeten laten maar het is veerkrachtig genoeg gebleken om als een ander dorp verder te gaan. ‘Het dorp’ van Wim Daniëls is een prachtig boek over het dorpsleven van vroeger en de overgang naar het dorpsleven van nu. Met illustraties.

Wim Daniëls is schrijver van allerlei soorten boeken: romans, non-fictie en boeken over taal. Verder treedt hij op met theatercolleges en cabaretvoorstellingen. Met Kasper Boon maakte hij een bordspel: Het grote taalspel.

Af en toe presenteert hij een tv-programma: zo ook de documentaire Het Dorp naar aanleiding van het boek. Samen met Huub Stapel toerde hij op een motor met zijspan door heel Nederland om met dorpsbewoners te praten over het dorpsleven.