Landelijk erkende wijncursus door Caroline Cocheret de la Morinière

Zaal
Foyer

Prijs
EUR 250,-, inclusief wijn, kaas, brood en andere materialen zoals de proefnotitie formulieren en een aromawiel. Exclusief theorieboek (EUR 30,-)

Periode van de cursus 2021 september
5 avonden: maandag avond, start 6 september 2021

Dag en tijdstip
Van 19:30uur tot 22.30uur

Landelijk erkende wijncursus door Caroline Cocheret de la Morinière

Wijneducatie Nederland verzorgt in september een landelijk erkende wijncursus in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink.

In september2021 vindt er in De Brink weer een diepgaande wijncursus plaats. De cursus beslaat in totaal vijf maandag avonden (6 september 2021) van 19:30 tot 22:30 - en is bij uitstek geschikt voor hen die meer willen leren over wijn dan de gebruikelijke wijnproeverij te bieden heeft.

Caroline Cocheret is de drijvende kracht achter Wijneducatie Nederland. Zij is geregistreerd Vinoloog en geeft al jarenlang, op kundige en gepassioneerde wijze, wijncursussen door het hele land. De cursussen van Wijneducatie Nederland zijn uiterst boeiend voor hen die meer willen weten over herkomst, druiven, wijnbereiding en wijnen in combinatie met spijzen.

Aan de hand van de te proeven wijnen worden belangrijke thema’s behandeld zoals: wijnbereiding, etiket lezen, druiven herkennen, herkomst, kwaliteit herkennen, een proefnotitie maken en ‘wijn en spijs’. Per avond worden er circa acht kwalitatieve wijnen behandeld uit diverse landen en streken.

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van een theorieboek, een aromawiel en een beamer. Een proefnotitie boekje en de formulieren die ingevuld moeten worden, zijn bij de cursusprijs inbegrepen. Elke avond wordt afgesloten met kaas en brood. De deelnemers hebben, na het doorlopen van de cursus, voldoende kennis om zich desgewenst op te geven voor het landelijk examen Wijnoorkonde.

De kosten voor deze cursus bedragen EUR 250,-, inclusief wijn, kaas, brood en andere materialen.

Met vragen kunt u zich wenden tot Chantal Nooij; chantal.nooij@debrinkobdam.nl.

Wilt u meer informatie? Kijkt u dan op http://www.wijneducatienederland.nl/