Iedereen heeft zo langzamerhand wel genoeg van de coronamaatregelen. We zijn dan ook ontzettend blij dat we weer verenigingen en andere bezoekers mogen verwelkomen in De Brink, het heeft al veel te lang geduurd. Toch is de situatie nog niet zo stabiel als we zouden willen en als nodig is om de situatie beheersbaar te houden, met name natuurlijk in de gezondheidszorg. Kortom: we moeten nog even volhouden. Dit was ook de strekking van de persconferentie van het kabinet van afgelopen dinsdag 14 september. De inhoud van de persconferentie leidt dus toch nog tot beperkingen in De Brink in de komende periode, met name voor evenementen.

Voor de betaalde evenementen in De Brink betekent de persconferentie op hoofdlijnen:

1. Bezoekers van evenementen dienen door middel van de CoronaCheck-app aan te tonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn d.m.v. de PCR-test of genezen zijn verklaard van een coronabesmetting.
2. Het aantal bezoekers wordt gemaximaliseerd tot 75% van de reguliere capaciteit. Het aantal beschikbare kaarten voor evenementen wordt hierdoor dus beperkt.
3. Een evenement stopt om 24.00 uur.

Uiteraard zouden wij het graag anders zien, maar mede gelet op onze verantwoordelijkheid naar alle bezoekers, vrijwilligers en medewerkers conformeert De Brink zich aan de bovenstaande maatregelen. Hoe zeer wij het ook betreuren: wij kunnen u geen toegang verlenen bij een evenement, zonder een bewijs zoals boven onder punt 1 aangegeven.

Wij vertrouwen op uw begrip en verantwoordelijkheid.