We mogen in september weer starten met de cursussen!

Het doet ons enorm veel plezier dat we weer van start mogen met al die mooie cursussen die wij al voor u op de planning hadden staan, maar die door Corona uitgesteld moesten worden.

De meeste cursussen gaan in september van start, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de 1,5 meter-maatregel. Het kan derhalve zijn dat de cursus in een andere ruimte wordt gegeven dan

onze vaste bezoekers gewend zijn, of dat er een maximum aantal deelnemers toegestaan is. Ondanks dat zijn we blij dat we weer kunnen starten met een nieuw seizoen!

Natuurlijk is het ook dit seizoen weer mogelijk om een proefles te volgen om te kijken of de cursus van uw keuze ook daadwerkelijk bij u past en ook kunt u instromen in een bestaande groep.

Zullen we ons mooie programma aan u presenteren?

Spaans; Isabelle Koopman is de vakdocent voor de Spaanse cursussen. Er zijn diverse niveaus, te weten:

Spaans conversatie: deze groep heeft op maandagavond van 18:45 tot 20:15 - les. De start is op 6 september 2021 en er is nog plaats.

Spaans half-gevorderden: op maandagavond van 20:15 tot 21:45 uur. Start 6 september 2021. Hier is ook nog plaats.

Spaans ver-gevorderden: op dinsdagavond van 18:45 tot 20:15 uur. Start 7 september 2021. Hier is ook nog plaats.

De kosten voor de Spaanse cursussen bedragen € 105,- voor 12 lessen. Inschrijven voor deze cursussen kan via www.debrinkobdam.nl.

Engels voor ver-gevorderden Cambridge Engels

Wij bieden een tweetal Engelse cursussen, te weten een gevorderden groep en een ver-gevorderden groep. Beide cursussen vinden plaats op de donderdagavond en de kosten voor de cursussen bedragen € 95, voor 12 lessen. De start van deze cursus is 9 september 2021. Bij de groep gevorderden (Fairway 3, niveau 1) van 19:15 tot 20:30 - zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Voor de groep ver-gevorderden, van 20:30 tot 21:45 is nog meer dan voldoende plaats. Dit is een enthousiaste groep die Cambridge Engels (Niveau B2) volgt. Wie durft de uitdaging aan? De lessen worden gegeven door Lucienne van Deelen.

Vervolg op Frans voor beginners (half gevorderden)

Deze groep heeft inmiddels zo’n 40 lessen achter de rug. Enige kennis van de Franse taal is daarom wel gewenst. Pauline van Soest neemt u mee op de Franse tour. Op de woensdagavond van 19:00 tot 20:15 uur. De start is op woensdag 8 september en de kosten bedragen € 95,- voor 12 lessen.

Frans voor beginners

Vanaf woensdagavond 8 september a.s. start een nieuwe groep Frans voor Beginners. De lessen vinden plaats van om 20:15 tot 21:30 uur. Wilt u meer leren over de Franse taal? Geeft u zich dan gauw op! De cursus gaat door bij voldoende deelname.

Alle cursussen zijn inclusief koffie/thee. 

Naast de diverse taalcursussen bieden wij ook een keur aan andere leuke cursussen. Zie hieronder voor meer informatie en de planning voor 2021:

Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht

Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van ieder van 2 uur.

Durf je te leven vanuit je eigen Authentieke kracht?

Heb je de moed om te leven, zoals je graag zou willen?

Weet je hoe je je eigen geluksleven kunt leven?

Ben je nieuwsgierig en wil je je bewustzijn vergroten?

 Je gaat een reis beginnen met jezelf, op zoek naar wie jij van oorsprong bent. Deze reis begint met het onderzoeken van je eigen grenzen op elk niveau. Je fysieke, mentale, emotionele en spirituele grens. Jouw ervaringen op lichamelijk niveau, je gedachten, je gevoelens zeggen iets over jou, omdat je alleen maar jezelf kunt ervaren en niet iemand anders. Naast het theoretische gedeelte zijn er ook oefeningen/visualisaties om te voelen waar we het over hebben. Bovendien is er genoeg ruimte om ervaringen uit te wisselen.

In deze cursus krijg je informatie en handvatten om bij je kracht te leren komen; de kracht die in een ieder van ons aanwezig is. Soms lijkt het alsof we op een zijspoor staan en het lijkt alsof we niet vooruitkomen. Deze workshop geeft je de mogelijkheid om jezelf weer te gaan voelen, wie je van oorsprong bent. Dat kan je rust en vrijheid geven om weer te leven en te handelen naar wie jij van oorsprong bent.

Deze cursus start op 20 september a.s., vindt plaats op maandagavond van 19:30 tot 21.30 - en wordt gegeven door Marja Tames. De kosten voor de workshop Leven vanuit je Eigen Authentieke Kracht bedragen € 110,- voor 5 bijeenkomsten.

Wijncursus

Deze wijncursus is geen standaard wijnproeverij of high wine, maar een basiscursus waarmee een landelijk examen kan worden afgelegd. De cursus is voornamelijk bedoeld voor de echte wijnliefhebbers die meer willen weten over de herkomst, de druiven, de wijnbereiding en de bijbehorende spijzen.

De cursus wordt gegeven door Caroline Cocheret, bevlogen wijndocent en Register Vinoloog van de Wijnacademie. Zij gaat proberen uw wijnbeleving voor altijd te veranderen. De cursus begint op maandagavond 6 september a.s. en de kosten bedragen € 250,- voor 5 avonden van 19:30 tot 22:30 uur. Bij deze prijs zijn inbegrepen de wijnen, materiaal, kaas en brood (exclusief theorieboek € 30,-). Bij voldoende deelname zullen de kosten voor het theorieboek als korting worden aangeboden. Voor meer informatie, zie www.debrinkobdam.nl. Deze mooie cursus gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen, dus geef u snel op!

Yoga: Stoelyoga en kinderyoga

 Stoelyoga

Een laagdrempelige vorm van bewegen door rustige oefeningen vanuit de stoel.

Yoga stimuleert vitaliteit en gezondheid. De oefeningen zijn algeheel conditie bevorderend. Doordat we bewegen, ademen en ontspannen. Iedereen, ongeacht de leeftijd van de deelnemer, heeft hier baat bij. Zelf ervaren is altijd het beste. Lenig hoeft u er in elk geval niet voor te zijn. Wees welkom en neem contact op voor een persoonlijke kennismaking.

Deze cursus start in september waarbij de startdatum en tijd later bekend worden gemaakt. De kosten bedragen

€ 100,- voor de kennismakingscursus van 10 lessen Stoelyoga.

Kinderyoga

Naast de yogalessen die al gegeven worden en de nieuw te starten stoelyoga voor de oudere doelgroep, willen wij samen met Studio West onderzoeken of er interesse bestaat voor een nieuwe activiteit in De Brink voor de allerjongsten; kinderyoga. Wij vragen derhalve om, bij interesse voor kinderyoga in De Brink, contact op te nemen met Geraldine van Studio West.

Aanmelden kan direct via de website van de Brink. Wilt u eerst meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Geraldine via 06-43028607 of info@kantvanwest.nl.

Computercursus

Bij voldoende animo gaan we in september van start met een computercursus: “Windows 10 voor de beginnende gebruiker”. De cursus bestaat uit 10 lessen. Heeft u interesse in deze cursus dan kunt u een mail sturen naar
Ina van der Hulst . Dit geeft overigens geen verplichting om daadwerkelijk de cursus te gaan volgen, maar geeft slechts uw belangstelling aan.

 Mandala tekenen

In deze workshop leert u de diverse mandala’s tekenen. We gaan samen aan de slag om u de basisbeginselen van het mandala tekenen te leren. Zoals o.a. de betekenis van kleuren en getallen. De volgende werkvormen komen aan bod:

De geboortemandala, een geometrische mandala, Mandala a la Esher, keltisch knopen en vlechten in een mandala. De laatste vorm is een vrije mandala.

Tijdens de cursus werkt u met verschillende materialen en krijgt u tips over wat uzelf later kan aanschaffen; o.a. potloden, inkt, acryl en aquarel. Je hoeft voor de cursus dus nog niets aan te schaffen want de materialen zitten bij het cursus geld inbegrepen. Een leuke inspirerende ontspannende workshop.

Deze cursus is overigens ook geschikt voor mensen met ervaring, we passen, voor de meer ervaren deelnemers, de opdrachten aan. De kosten van deze workshop bedragen € 135,- Dit is inclusief € 30,- aan materialen. De cursus start in september, duurt 10 avonden en wordt gegeven op de maandagavond. De cursusleider is Caroline de Moel.

 

Workshop Chocolade maken

Onder deskundige leiding van patissier Janneke Buis gaan de deelnemers aan deze workshop heerlijke chocola maken. U maakt een chocoladereep, pindarotsjes in melk en puur en 3 soorten truffels. Deze cursus willen we starten in november 2021, meer informatie volgt.

Kerstworkshop

We moeten nog niet aan denken aan kou, sneeuw en vorst, maar in de week ná Sinterklaas willen we een workshop kerstukjes maken geven. Houd tegen die tijd de Rotonde in de gaten!

Gezocht: een docent Italiaans

Wij zijn aan het inventariseren of er animo is voor een cursus Italiaans, maar hiervoor hebben wij wel een docent nodig. Kent u of bent u een docent Italiaans en lijkt het u/hem/haar leuk om les te geven in De Brink, dan horen wij dat graag! (Chantal Nooij)

Aanmelden

Aanmelden voor de diverse cursussen en workshops kan via de website; www.debrinkobdam.nl

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Ina van der Hulst, Caroline de Moel of Chantal Nooij.