Workshop Djembé

Locatie
Sociaal-Cultureel Centrum De Brink, Dorpsstraat 155 te Obdam

Zaal: Grote zaal

Prijs: € 27,50 inclusief een drankje in de pauze.

Datum: Vrijdag 23 februari van 20:00 tot 22:00

Info: Zie verder op deze pagina.

Workshop Djembé

In deze workshop staan plezier en enthousiasme voorop!
De djembé is een laagdrempelig instrument en het bespelen ervan niet leeftijdsgebonden. Ervaring is niet nodig, iedereen kan meedoen.
Er is een Afrikaanse djembé voor alle deelnemers. Er komt een ervaren instructeur en een begeleider op de bastrommels (doundouns). De doundouns zorgen voor een basisritme dat direct opzweept en uitnodigt om mee te trommelen. Behalve doundouns en djembes worden er ook percussie instrumenten gebruikt.

Wat gaan we doen?

Tijdens de workshop maak je kennis met de achtergrond van dit fascinerende instrument en zijn land van herkomst. Nadat kort de basisvaardigheden zijn uitgelegd beginnen we aan de opbouw van het ritme. Het ritme bestaat uit meerdere begeleidende partijen, een intro en solo frases. Na 15 minuten heb je de slag al zodanig te pakken dat je het plezier in het spelen van de djembé ervaart. Na een  pauze worden alle partijen samengevoegd en aangevuld met de percussie instrumenten sluiten we de workshop af met een spetterende finale.

Na afloop van dit spektakel is het mogelijk om nog even na te zitten onder het genot van een drankje. (voor eigen rekening)

Info via Ina van der Hulst