Yoga in de Brink

Gelukkig mag ook de yoga weer van start in De Brink! In de zomer periode is sprake van een zomer rooster. De ‘normale’ lessen gaan in september weer van start. Houdt deze pagina in de gaten voor de exacte data en tijden! 

Locatie
De Brink, Dorpsstraat 155 te Obdam

Zaal
Cursusruimte 3

Prijs
Vanaf € 11,00 voor een les van 90 minuten. Prijs is afhankelijk van de gekozen optie: een yogakaart of een seizoensverbinding.

Periode van de cursus
– Maandagavond van 19:00 tot 20:30 - en van 20:30 tot 22:00 uur
– Dinsdagochtend van 09:30 tot 11:00 - en van 11:00 tot 12:30 uur
– Woensdagavond van 19:00 tot 20:30 - en van 20:30 tot 22:00 uur
– Donderdagochtend van 09:30 tot 11:00 - en van 11:00 tot 12:30 - (deze laatste is nog in optie, is nog niet gestart)

Doelgroep
Alle leeftijden

Nieuw! Stoel yoga!
Voor de wat oudere doelgroep, op donderdagmiddag van 11.30 tot 12.45 (inclusief kopje thee). Kosten kennismakingscursus (proefcursus) is € 100,- voor 10 lessen. Start is september 2021.

Benodigdheden
Een grote handdoek/yoga handdoek en makkelijk zittende kleding. Alle overige benodigdheden zijn aanwezig.

Inschrijven
Via de knop ‘Inschrijven’, geef hierbij je voorkeur aan qua dag en tijd, dan gaat Geraldine na wat de mogelijkheden zijn. Op basis van de aanmeldingen worden de groepen gevormd en daarna definitief gemaakt. Lessen kunnen moeiteloos worden ingehaald en tevens is er de mogelijkheid in te halen in Noord-Scharwoude.

Info
Geraldine per mail of via 06-43028607

Yoga in de brink door Geraldine Musch

Nieuwe cursus! Stoelyoga

Een laagdrempelige vorm van bewegen door rustige oefeningen vanuit de stoel. De manier van bewegen is voor een breder publiek plezierig om te doen, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Door de beweging wordt de bloedsomloop geactiveerd en ook de afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

Specifiek bij de ouder wordende mens is het belangrijk om te blijven bewegen binnen de mogelijkheden die er zijn.

Ondersteunend, helend en stimulerend.

Yoga algemeen stimuleert vitaliteit en gezondheid. De oefeningen zijn algeheel conditie bevorderend. Doordat we bewegen, ademen en ontspannen.

Flexibiliteit, kracht, ontspanning, balans en meer energie zijn fysieke en mentale kwaliteiten die worden gestimuleerd en versterkt door de Yoga.

Iedereen op elke leeftijd heeft hier baat bij. Zelf ervaren is altijd het beste. Lenig hoef je er in elk geval niet voor te zijn.

De activiteit heeft tevens de intentie om samen te komen op een veilige afstand. Een moment om buitenshuis een activiteit te ondernemen. Beweging en verbinding, een moment om naar uit te kijken.

Wees welkom en neem contact op voor persoonlijke kennismaking.

Met vragen kun vragen kun je je rechtstreeks wenden tot Geraldine of even bellen dat mag ook: 06-43028607

*************************************************************************************************

OBDAM – Tot groot genoegen van velen gaat Geraldine Musch door met haar yogalessen in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink. 

Geraldine geeft ook op andere locaties yogalessen, dus wij zijn bijzonder verheugd dat zij ook diverse groepen in De Brink wil begeleiden! Haar kalme manier van lesgeven valt bij haar cursisten bijzonder goed in de smaak en zorgt er bovendien voor dat haar lessen uitstekend te volgen zijn. Zelfs na de les is er, onder het genot van een kop thee, nog rustig de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wij vroegen Geraldine ons uit te leggen waar yoga allemaal goed voor is. Die lijst is echter zo uitgebreid dat ze u en ons graag uitnodigt het zelf te komen ervaren.

Wie is Geraldine Musch?
Geraldine is opgeleid als klassiek Hatha yogadocent met een grote liefde voor Yin Yoga. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven; dé oudste en meest complete opleiding van Nederland. Musch: “Het vak van Yoga docent kun je niet leren uit een boekje. Vanuit mijn eigen oefendicipline die ik door de jaren heen heb opbouwd geef ik nu de kennis en wijsheid vanuit eigen ervaring door. Dit heeft mij een prachtige basis gegeven waardoor ik mij, door middel van diverse bijscholingen, steeds meer ben gaan verdiepen. Wekelijks volg ik zelf nog lessen naast mijn eigen beoefeningen. Yoga heeft mijn leven veranderd, het heeft mij leren leven.”

Geraldine komt van origine uit Alkmaar, maar woont reeds geruime tijd in Broek op Langedijk. Daar heeft zij ook haar praktijk waar zij massages en privélessen geeft.

Wat is Hatha yoga?
De klassieke Hatha Yoga valt te beschouwen als de Yin & Yang Yoga van deze tijd. Hatha Yoga betekent dat zowel inspanning (Yang) als ontspanning (Yin) aan bod komen. Kracht opbouwende oefeningen stimuleren de stabiliteit in het lichaam en dagen je uit en worden afgewisseld met oefeningen waarbij ontspanning en concentratie meer centraal staan.

Ervaar het zelf!
Leven is in beweging zijn. Yoga is goedbeschouwd een van de weinige sporten waarbij je je hele lichaam beweegt. Dat maakt yoga feitelijk functioneler en helpen bij het neerhalen van fysieke en geestelijke blokkades.

Daarnaast is yoga de enige sport waarbij prestatiedrang de kast in kan. Natuurlijk, je zoekt je grenzen op, maar het gaat niet om presteren. Elke deelnemer gaat, vanuit zijn eigen mogelijkheden, aan de slag en ontdekt daarbij zijn eigen grenzen. Gaandeweg ervaren de deelnemers een toename van vitaliteit en kracht. Het lichaam begint te ontspannen!

Wees welkom om het zelf te komen ervaren.

Met vragen kun vragen kun je je rechtstreeks wenden tot Geraldine of even bellen dat mag ook: 06-43028607