De Brink (voluit Stichting De Brink Obdam) is een organisatie die beschikt over een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat de stichting zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.
Aan een ANBI kan een niet belastbare schenking worden gedaan. Het voordeel voor de schenker is dat het bedrag van zijn/haar inkomsten kan worden afgetrokken bij de opgave voor belastingen.
Gegevens ANBI-status
- Naam instelling Stichting De Brink Obdam
- RSIN/fiscaal nr. 0030.07.881
- Contactgegevens info@debrinkobdam.nl, telefoon 0226 451791/06 11233268
Namen bestuurders met functie:
-
- Peter Homan, voorzitter
- Sjoerd van Burgel, secretaris
- Joke Molenaar, penningmeester
- Jan ten Berge, bestuurslid
- Wilma Remmé, bestuurslid
Beloningsbeleid:
De vrijwilligers ontvangen geen vergoedingen. Ieder jaar verzorgt de stichting medio april/mei een feestelijke vrijwilligersdag en tijdens de nationale vrijwilligersdag in december ontvangen zij een attentie
Doelstelling:
De stichting heeft tot doel het exploiteren van het Sociaal Cultureel Centrum, gevestigd te Obdam. De stichting stelt zich daarbij tot doel een multifunctionele accommodatie te bieden voor sociaal culturele activiteiten in het dorp Obdam. Bij de exploitatie zal rekening worden gehouden met de wensen en belangen van de personen, clubs en verenigingen die gebruik maken van het centrum.
De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:
- Het onderhouden van het perceel en het pand aan de Dorpsstraat 155 te Obdam.
- Zorgdragen voor de inrichting van het bovengenoemd pand, waaronder:
- Bestemming, indeling en aankleding.
- Aanschaffing, onderhoud en vernieuwing van de inventaris.
- Het dagelijks besturen van het centrum, waaronder:
- Het opstellen en handhaven van regels voor verhuur en gebruik.
- De personele bezetting.
- In- en verkoop van drank- en etenswaren.
- Het financiële beheer.
- Het initiëren van sociaal-culturele activiteiten in het centrum.
Beleidsplan:
Inzage beleidsplan Stichting De Brink Obdam
Activiteiten:
De activiteiten in het centrum kunnen in 3 groepen worden onderverdeeld:
-
-
- Activiteiten die door verenigingen en organisaties zelf worden georganiseerd. Dit betreft voor het overgrote deel de doordeweekse activiteiten. Verenigingen zoals de ouderenbonden, toneel- en muziekverenigingen en biljartclubs organiseren zelf hun activiteiten en maken daarbij gebruik van faciliteiten van De Brink. Beheerders en vrijwilligers vervullen hierbij een faciliterende rol.
- Activiteiten die door De Brink worden georganiseerd. Deze activiteiten worden georganiseerd door de hiervoor in het leven geroepen commissies in samenwerking met het bestuur. Denk hierbij aan cursussen, (muziek)-evenementen, kunstlezingen, korenfestival, gratis muziekfestival (buiten).
- Activiteiten die plaatsvinden in en buiten het centrum. Deze activiteiten worden georganiseerd door externe verenigingen of organisaties. Voor dit type activiteiten is er voor De Brink een omvangrijke taak weggelegd. Denk bij deze activiteiten aan de koffiesoos voor ouderen en alleenstaanden, het Repair café, de wandelvierdaagse, de Sinterklaas intocht, de dodenherdenking op 5 mei, klaverjassen, toneeluitvoeringen, de puzzelruilbeurs, De Veiling (vroegere Kerkenveiling) en de wielerronde. Voor deze activiteiten ontvangt De Brink incidenteel een bescheiden vergoeding.
-
Financiële verantwoording:
De ANBI status brengt o.m. met zich mee dat het bestuur inzage geeft middels haar jaarrekening