Yoga in de Brink

Locatie
De Brink, Dorpsstraat 155 te Obdam

Zaal
Cursusruimte 3

Periode van de cursus
4 september 2023 – juli 2024
Kerstvakantie: n.t.b.
In de overige schoolvakanties gaan de lessen door, met uitzondering van de zomerperiode. Dan is er een speciaal zomerrooster.

Doelgroep
Alle leeftijden

Lesrooster
De lessen in de Brink (Obdam):

– Maandagavond van 18.45 tot 20:15 – en van 20:30 tot 22:00 uur
– Dinsdagochtend van 09:15 tot 10.45 – en van 11:00 tot 12:30 uur
– Woensdagavond van 18.45 tot 20:15 – en van 20:30 tot 22:00 uur
– Donderdagochtend van 09:15 tot 10.45 uur

+ Speciale lessen op de dagen van de Volle Maan Seizoen 2023-2024

Tevens geeft Geraldine ook les in Noord-Scharwoude. Dat is superfijn als je een keertje niet kunt op jouw moment. Het is daar namelijk ook mogelijk om in te halen.

De lessen bij To Flow (Noord-Scharwoude)
– Dinsdagavond van 18.45 tot 20:30 – en van 20:30 tot 22:00 uur
– Vrijdagochtend van 09:15 tot 10.45 uur

Benodigdheden
Een groot badlaken (90×180) en trek gemakkelijk zittende kleding aan. Niet te warm, niet te koud. Een flesje water voor de dorst is altijd fijn en een paar lekkere sokken voor het warmhouden van de voeten. Alle overige benodigdheden zijn aanwezig. Evenals hulpmiddelen om het lichaam te ondersteunen. We sluiten af met een kopje thee.

Waarde

De vaste kleinere groepen zorgen ervoor dat er altijd een plekje voor je gereserveerd is. Dit kan in de vorm van een verbinding voor een heel seizoen (40 lessen) of een yogakaart (10 lessen zijn dan 12 weken geldig). Voor de actuele informatie hierover kunt u het beste contact opnemen met Geraldine.

Inschrijven
Via de knop ‘Inschrijven’, geef hierbij je voorkeur aan qua dag en tijd, dan gaat Geraldine na wat de mogelijkheden zijn. Op basis van de aanmeldingen worden de groepen gevormd. De lessen kunnen moeiteloos worden ingehaald ook in Noord-Scharwoude.

Info
Geraldine per mail of via 06-43028607 of neem een kijkje op haar website: www.kantvanwest.nl

Yoga in de brink door Geraldine Musch

Yoga in de Brink

Elk jaar ontvangt Geraldine bij ons in De Brink mensen van uiteenlopende leeftijden in haar lessen. Voor ieder die zelf verantwoordelijkheid wilt nemen voor vitaliteit en gezondheid, maar ook plezier en vertrouwen wil (terug) beleven in het bewegen is de Yoga een echte aanrader. Vanaf september start er weer een heel nieuw seizoen waarvoor er nu al kan worden ingeschreven. Geraldine kan niet wachten jou te ontmoeten na alle maanden van online lesgeven!

De Yoga heeft een zomerstop van 8 augustus tot 19 september. Vanaf 20 september starten de regulieren lessen weer. In de tussentijd kun jij je al opgeven zodat je verzekerd bent van een plekje.

Ze geeft les in kleine groepen wacht daarom niet te lang!

 Wie is Geraldine Musch?

Geraldine is opgeleid als klassiek Hatha yogadocent met een grote liefde voor alles wat leeft en beweegt. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven; dé oudste en meest complete opleiding van Nederland. Musch: “Het vak van Yoga docent kun je niet leren uit een boekje. Vanuit mijn eigen oefendicipline die ik door de jaren heen heb opgebouwd geef ik nu de kennis en wijsheid vanuit eigen ervaring door. Dit heeft mij een prachtige basis gegeven waardoor ik mij, door middel van diverse bijscholingen, steeds meer ben gaan verdiepen. Wekelijks volg ik zelf nog lessen naast mijn eigen beoefeningen. Yoga heeft mijn leven veranderd, het heeft mij leren leven.”

Geraldine komt van origine uit Alkmaar, maar woont reeds geruime tijd in Broek op Langedijk. Daar heeft zij ook haar praktijk waar zij massages en privélessen geeft.

Wat is Hatha yoga?
De klassieke Hatha Yoga valt te beschouwen als de Yin & Yang Yoga van deze moderne tijd. Hatha Yoga betekent dat zowel inspanning (Yang) als ontspanning (Yin) aan bod komen. Kracht opbouwende oefeningen stimuleren de stabiliteit in het lichaam en dagen je uit. Ze worden afgewisseld met oefeningen waarbij ontspanning en concentratie meer centraal staan. Een les bij Geraldine is altijd in een juiste balans tussen in en ontspanning. Gedurende de les is er voldoende ruimte om de les te personaliseren, precies goed voor jou.

Stoelyoga
Een laagdrempelige vorm van bewegen door rustige oefeningen vanuit de stoel. De manier van bewegen is voor een breder publiek plezierig om te doen, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Door de beweging wordt de bloedsomloop geactiveerd en ook de afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

Zwangerschapsyoga
Yoga voor tijdens de zwangerschap is niet heel anders. Wel met andere accenten die jou niet alleen een rustpunt in de week geeft, maar ook praktische voorbereiding geeft op de bevalling. Hoe fitter je de zwangerschap draagt, hoe beter je herstel zal zijn na de bevalling.

Ervaar het zelf!
Leven is in beweging zijn. Yoga is goedbeschouwd een van de weinige sporten waarbij je je hele lichaam beweegt. Dat maakt yoga feitelijk functioneler en helpen bij het neerhalen van fysieke en geestelijke blokkades.

Daarnaast is yoga de enige sport waarbij prestatiedrang de kast in kan. Natuurlijk, je zoekt je grenzen op, maar het gaat niet om presteren. Elke deelnemer gaat, vanuit zijn eigen mogelijkheden, aan de slag en ontdekt daarbij zijn eigen grenzen. Gaandeweg ervaren de deelnemers een toename van vitaliteit en kracht. Het lichaam begint te ontspannen!

Wees welkom om het zelf te komen ervaren.

Met vragen kun vragen kun je je rechtstreeks wenden tot Geraldine of even bellen dat mag ook: 06-43028607. Haar website: www.kantvanwest.nl