Tribute to the Cats Band in De Brink

Locatie 
Sociaal-Cultureel Centrum De Brink, Dorpsstraat 155, Obdam

Datum
Zondag 6 november 2022

Tijdstip
Aanvang 16.00, zaal open vanaf 14.30

TICKETS online

Tribute to the Cats Band in De Brink

Het wordt een feest der herkenning op zondag 6 november a.s. in Sociaal-Cultureel Centrum De Brink in Obdam. Dan treedt namelijk, van 16.00 tot 20.00 - (zaal open om 14.30 uur), de Tribute To The Cats Band op in de Schilderwerken De Boer Zaal. En zeg nou zelf, wie kent de prachtige nummers als ‘Lea’, ‘Why’, ‘Marian’, ‘Times were when’ en niet te vergeten de wereldhit ‘One way wind’ nou niet?

De achtkoppige band weet al vele jaren de sound en sfeer van de originele Cats prachtig weer te geven. Het avontuur begon in 2002 toen er in Volendam een muzikaal eerbetoon werd gebracht aan The Cats, in de jaren ’60 de grondleggers van wat later als de ‘palingsound’ werd aangeduid. Het bleef niet bij dit eenmalige optreden, want de wijze waarop de Tribute To The Cats Band de hits van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven had ingeblazen vroeg om een vervolg. Inmiddels zijn we 20 jaar en ruim 700 concerten verder.

De bezoekers van de concerten van de Tribute To The Cats Band zijn vroeger voor een deel ook de bezoekers van de concerten van The Cats geweest. Maar bij de grote schare fans die zich inmiddels rond de band heeft verzameld sluiten zich ook steeds meer jonge mensen aan, omdat ze aan een avondje Catsmuziek veel gezelligheid en plezier beleven.

De band bestaat uit Kees Plat, Thoom Veerman, Nico Tol, Harmen Veerman, nieuweling Michel de Haan, Jan Veerman, Cees Veerman en Larry Koning. De meeste bandleden, met uitzondering van ‘jonkies’ Cees Veerman en Larry Koning, hebben in het verleden hun sporen in de Volendamse muziek scène ruimschoots verdiend, in onder meer Next One, Stampvast, Left-site, Dutch, Dos-Chicos, en Fiësta.

Nieuwelingen Cees Veerman en Larry Koning zijn aanstormende talenten, die de tijd van The Cats nooit hebben meegemaakt. Des te meer waarderen ze echter wat hun dorpsgenoten indertijd teweeg hebben gebracht en genieten ze wekelijks van wat de muziek van The Cats anno 2022 nog steeds losmaakt.

De meerstemmige samenzang is een van de opvallende kenmerken van de Tribute To The Cats Band, waardoor ze in staat zijn die karakteristieke Catssound weer ten gehore te brengen. Daarbij worden ze onder meer ondersteund door soundengineer & Manager, Jan Schilder, die destijds bij The Cats ook al verantwoordelijk was voor het zaalgeluid. Bij hem is ook ‘Vaya con dios’, ‘Scarlet ribbons’, ‘What a crazy life’ en ‘Jukebox’ weer in vertrouwde handen.

Misschien nog wel het meest trots op het succes en de populariteit van de Tribute To The Cats Band zijn de oorspronkelijke bandleden van The Cats. Dat heeft onder meer al geleid tot enkele gastoptredens, waarbij zowel op het podium als in de zaal vele emoties loskwamen. Met als hoogtepunt, het 15jarig bestaan (maart 2017) in een uitverkocht AFAS-Live theater.

The Tribute To The Cats Band staat garant voor een sfeervol middag-/avondvullend programma, met vrijwel alle Cats-hits en nogmaals, het is een feest van herkenning met veel gezelligheid en plezier!