Kermis 2019, zondag Gerard Borst en Robin de Ruiter

Locatie
De Brink

Datum
Zondag 18 augustus 2019

Tijdstip
Aanvang 18:00 uur

Zaal
Foyer

Entreeprijs
Vrij

Kermis 2019, zondag Gerard Borst en Robin de Ruiter

Van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 augustus is het weer kermis in Obdam. Een feest waar jong en oud reikhalzend naar uitkijkt. Sociaal-Cultureel Centrum De Brink doet graag mee aan de feestelijkheden rondom de jaarlijkse kermis.

Zo is er op zondag 18 augustus om 18.00 uur een heerlijk optreden van Gerard Borst en Robin de Ruiter in de foyer. Twee bijzondere muzikanten die, naast hun individuele muzikale activiteiten, ook regelmatig samen optreden. De fraaie stemmen van Gerard en Robin kleuren prachtig samen. Het gelegenheidsduo begeleidt zichzelf op gitaar en hun repertoire bestaat, naast eigen werk, uit nummers van de jaren ’60 tot hedendaagse toppers. Zo brengen zij werk van onder meer Elvis, Roy Orbinson, The Eagles, Cliff Richard, John Denver, Buddy Holly, The Beatles, Fats Domino en diverse Nederlands artiesten. Ook met hun improvisaties weten zij het publiek te verrassen.

De twee kennen elkaar al heel lang. Zo’n veertig jaar geleden namen zij allebei deel aan ‘Open bak’ in De Vest in Alkmaar. ‘Open bak’ was een soort talentenjacht dat beginnende artiesten de kans gaf om op te treden voor een groot publiek. Gerard en Robin hadden gelijk een klik, niet in de laatste plaats omdat zij qua repertoire op dezelfde lijn zaten. Vanaf die tijd hielden ze elkaar in de gaten en hebben daarna ook verschillende keren samen opgetreden.

In de jaren daarna hebben zij veel ervaring opgedaan met Break en Shorline. Twee populaire cover bands die in de jaren ’80 en ’90 zowat alle zalen in Noord-Holland, en ver daar buiten, plat hebben gespeeld. Robin speelt inmiddels alweer heel wat jaren in de “Hijgende Herten” en Gerard is al 25 jaar solist.

Robin is inmiddels in Heerhugowaard komen wonen en daardoor werd het contact tussen de twee muzikanten weer geïntensiveerd.  Dat bracht hen ook op het idee om samen te gaan optreden en zo was het gelegenheidsduo geboren.

Op 18 augustus zet dit bijzondere tweetal de foyer van De Brink ongetwijfeld op zijn kop!