Kunstlezing Noord en Zuid; bijzondere middeleeuwse kunst uit Noorwegen en Spanje

Locatie
Sociaal-Cultureel Centrum De Brink

Datum
Donderdag, 12 december a.s

Tijdstip
20:00 uur, zaal open vanaf 19:30 uur

Zaal
Lisettezaal

Entreeprijs
EURO 8 per persoon (inclusief koffie/thee)

Aanmelden/info
Anneriek Dekker

Kunstlezing Noord en Zuid; bijzondere middeleeuwse kunst uit Noorwegen en Spanje

Op 12 december a.s. verzorgt kunsthistoricus –Martijn Pieters- een lezing in De Brink over Noord en Zuid; bijzondere middeleeuwse kunst uit Noorwegen en Spanje.

Dit najaar toont het Catharijneconvent bijzondere voorwerpen uit weinig bekende collecties uit Spanje en Noorwegen. Twee landen, die in eerste instantie niets met elkaar te maken lijken te hebben en al helemaal niet in de Middeleeuwen.

Bovendien geldt dat de twee landen op het gebied van de middeleeuwse kunst grotendeels onbekend gebleven zijn. Toch blijken er prachtige en unieke voorwerpen bewaard gebleven te zijn, die elders in Europa juist verdwenen zijn.

Het is via deze noordelijke en zuidelijke omweg dat er een beeld gegeven kan worden van altaarstukken uit de 13de en 14de eeuw, aquamanilles en beeldhouwwerken, die ondanks de honderden kilometers afstand aan elkaar verwant lijken te zijn.

Een groot aantal van de voorwerpen verlaat voor het eerst en waarschijnlijk voor het laatst Noorwegen en Spanje. Wederom een mogelijkheid om een onbekend, maar interessant stuk van de Europese middeleeuwen te leren kennen.

In deze unieke gebeurtenis en dito expositie van het Catharijneconvent zag kunsthistoricus Pieters aanleiding voor zijn lezing op 12 december in De Brink. De expositie in Utrecht loopt overigens van 25 oktober 2019 tot 26 januari 2020.

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan snel uw kaarten. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de animo voor de kunstlezingen van Martijn Pieters zeer groot is.

De lezing begint om 20.00 uur; een half uur eerder gaat de zaal open. De kaarten kosten € 8,00 inclusief koffie/thee.

Aanmelden/info via anneriek@quicknet.nl.